Odred izviđača Picoki Đurđevac, u emisiji Neki novi klinci

kol 13

Odred izviđača Picoki Đurđevac, u emisiji Neki novi klinci

Izviđački pokret je dobrovoljni, nepolitični odgojni i obrazovni pokret za djecu i mlade otvoren za sve bez obzira na spol, podrijetlo, rasu ili vjeroispovijest, kojemu je svrha doprinositi razvoju djece i mladih u postizanju njihovih punih tjelesnih, umnih, osjećajnih, društvenih i duhovnih potencijala kao pojedinaca, kao odgovornih građana i kao članova njihove lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice.
U skladu s time djeluju i mladi izviđači unutar Odreda izviđača Picoki Đurđevac koji su u travnju ove godine proslavili svoju 60. godišnjicu rada, a s kojima smo se upoznali u emisiji Neki novi klinci, Podravskog radija. Načelnica Odreda Anja Senzel rekla nam je više o samom odredu;

 

      1. Senzel 13.08.17

 

U Kamanju kod Karlovca održana je 10. Smotra izviđača Hrvatske na kojoj su iz Odreda izviđača Picoki Đurđevac sudjelovali predsjednik Miran Lanščak, Nikola Gunjević i Nikola Herak, a općina Kamanje je ugostila ukupno oko 1200 izviđača iz cijele Hrvatske s gostima iz Francuske, Mađarske, Izraela, Makedonije i Belgije. Smotra se odvijala pod nazivom Deset izviđačkih čuda, a mladi su u logorima učili o prirodi, zajedništvu i lokalnoj kulturi.
Đurđevački izviđači aktivno djeluju unutar lokalne zajednice;

 

      2. Gunjević 13.08.17

 

-najavio je nadolazeće aktivnosti mladi đurđevački izviđač, Nikola Gunjević.