Predsjednica Udruge „Bolje sutra“ predstavila građansku akciju „Viseće gredice“ u emisiji Krila anđela

kol 03

Predsjednica Udruge „Bolje sutra“ predstavila građansku akciju „Viseće gredice“ u emisiji Krila anđela

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice predstavila je građansku akciju „Viseće gredice – prilagođeno vrtlarenje za osobe s invaliditetom“, koju je odobrila Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” natječaju za financijsku podršku građanskim akcijama “Naš doprinos zajednici” po decentraliziranom modelu dodjele financijskih potpora, u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

 

 

 

 

      1. Mraz 03.08.17

 

 

 

 

-naglasila je u emisiji Krila anđela, predsjednica Udruge „Bolje sutra“ Marija Mraz te dodala da će akcija trajati do 30. rujna ove godine.
Svi uključeni sudjelovat će na radionici “Moje prve gredice”, gdje će naučiti što se s čime može saditi, kako se sadi, kako se održava, zalijeva te kad se sije i kad se što bere. Osim visećih gredica koje će se postaviti u prostorima vrtića „Tratinčice“, Kluba i Udruge, prikupljat će se reciklirano drvo i tekstil. Od drveta će se raditi lutkica Koprivica koja je u invalidskim kolicima, u svrhu senzibilizacije vrtićke djece, a izrađivat će se i drvene kutijice. Od recikliranog tekstila nastat će vrećice koje će korisnici zajedno oslikavati, dok će lutkicu Koprivicu od recikliranog drveta vrtićarci sami sastavljati i bojati te pri tome otkrivati način kretanja osoba u kolicima.

Udruga osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ grada Koprivnice sudjelovala je po drugi puta za redom na Međunarodnoj drinskoj regati za osobe s invaliditetom pod nazivom ‘Drina nas spaja’ održanoj u Republici Srpskoj:

 

 

 

 

 

      2. Mraz 1 03.08.17

 

 

 

 

-rekla je predsjednica Udruge Marija Mraz te dodala da je regata je organizirana u suradnji sa spasilačkim timovima iz cijele Europske unije i drugih zemalja,a na regati je sudjelovao i pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja Dražen Magdić, inače volonter u Udruzi.
Sudjelovanje na Regati iskorišteno je i za nove suradnje iz drugih zemalja.