Neki novi klinci; Ljetni istjerivači dosade Narodne knjižnice Virje + fotogalerija

srp 31

Neki novi klinci; Ljetni istjerivači dosade Narodne knjižnice Virje + fotogalerija

U emisiji Neki novi klinci Podravskog radija govorili smo o Ljetnim istjerivačima dosade, radionicama za djecu osnovnoškolskog uzrasta, koje od ove godine po prvi puta organizira Narodna knjižnica Virje.
Radionice su raspoređene u tri tematska ciklusa, od koji je prvi ciklus “Laboratorij ludog znanstvenika” koji je bio održan tokom mjeseca srpnja, završio radionicom eksplozivnih pokusa, sa koje smo u emisiji donijeli mali dio atmosfere dječje kreativnosti i veselja nakon odrađenih pokusa.
Kako je zadovoljna interesom i odazivom na radionice, rekla nam je ravnateljica Narodne knjižnice Virje, Ivanka Ferenčić-Martinčić;

 

 

 

 

 

      1. Ferenčić-Martinčić 30.07.17

 

 

 

 

Radionice u sklopu tematskog ciklusa “Nemirne ručice”su u tijeku i održavaju se četvrtkom, te se pritom djeca upoznaju sa tehnikama modernog ručnog rada, koji je već bio i predstavljen na izložbama organiziranim u knjižnici. Mjesec kolovoz je rezerviran za radionice u sklopu Ljetne škole robotike, a spomenimo i to da je Narodna knjižnica Virje od 10.mjeseca 2016. uključena u Croatian Makers ligu, od koje su na korištenje dobili i m-bote, s kojima će se djeca pobliže upoznati na radionicama koje slijede.
Ravnateljica Ferenčić-Martinčić naglasila je kako je posebno zadovoljna što knjižnica privlači sve veći broj djece i mladih, istaknula je dobru suradnju sa udrugama, vrtićem i osnovnom školom, te najavila buduća događanja;

 

 

 

 

 

      2. Ferenčić-Martinčić 1 30.07.17