Projekt Oaza mira: senzorna soba za djecu s teškoćama u razvoju

srp 28

Projekt Oaza mira: senzorna soba za djecu s teškoćama u razvoju

Osnovna škola Grgura Karlovčana je u partnerstvu s Gradom Đurđevcom prijavila projekt Oaza mira u vrijednosti 100.000,00.
Projektom se želi preurediti prostorija na Odjelu za učenike s teškoćama u razvoju, te od nje napraviti didaktičko-senzorna soba za terapiju senzorne integracije, a soba će služiti za višestruku stimulaciju osjetila i stjecanje iskustva uz pomoć svjetla, mirisa, zvukova i opipa kod djece s teškoćama.
Uz to, planira se provedba nekoliko radionica za učenike i druge potencijalne korisnike tijekom kojih će korisnici  razviti motoričke, komunikacijske te socijalne vještine i znanja, te uz upotrebu didaktičke opreme za vježbanje percepcije (vid, sluh, dodir, miris) vježbom potaknuti razvoj perceptivnih sposobnosti i  senzoričkih integracija. Bit će organizirane i radionice za stručno osoblje koje radi s osobama s teškoćama u razvoju kako bi se postigao maksimalan učinak terapija koje su im namijenjene.
Cilj projekta prvanstveno je osigurati mogućnost korištenja jedne takve sobe učenicima Odjela za učenike s teškoćama u razvoju i drugim potencijalnim korisnicima poput članova Udruge Mali princ. Također, želi se postići i senzibilizacija javnosti i razvijanje svijesti o potrebama i pravima osoba s teškoćama u razvoju.