Đurđevački izviđači na 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske

srp 27

Đurđevački izviđači na 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske

Izviđači iz Odreda izviđača Picoki iz Đurđevca sudjeluju na 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske u Kamanju u Karlovačkoj županiji na samoj rijeci Kupi.

Na velikom logorovanju ove godine sudjeluje oko 1200 izviđača iz Hrvatske iz čak četrdesetak izviđačkih udruga, a tu su i gosti iz Francuske, Belgije, Izraela, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Osim redovitih izviđačkih aktivnosti, smotra je prilika izviđačima za međusobno upoznavanje, druženje i stvaranje planova za nove zajedničke projekte. Nakon što su svi podigli svoje šatore te napravili kuhinje, blagovaonice, tuševe i umivalište te vatrišta, zajedno s prijateljima iz Križevaca, Zagreba, Samobora i Krapine, izviđači krenuli su na aktivnosti prilagođene dobi sudionika.

Najmlađi članovi igrali su zanimljive štafetne i suradničke igre, oni malo stariji bili su u potrazi za blagom, prošli su orijentacijski labirint i penjanje po stijeni, a od volontera Crvenog križa učili o prvoj pomoći. Sve aktivnosti su osmišljene tako da se sudionici smotre upoznaju, razmijene iskustva i surađuju kako bi što uspješnije obavili zadatke, a još ih očekuje noćno orijentacijsko natjecanje.

Iako vrijeme ne ide na ruku izviđačima u Kamanju, jer svakoga dana pada kiša, atmosfera je vesela. Uživaju u ljepotama rijeke Kupe i prirodi koja je okružuje. Izviđači će na Smotri biti 10 dana.