Hrvoje Petrić dobio još jedan mandat u upravnom odboru Europskog društva za povijest okoliša

srp 26

Hrvoje Petrić dobio još jedan mandat u upravnom odboru Europskog društva za povijest okoliša

Koprivnički povjesničar Hrvoje Petrić iznova je izabran za jednog od pet članova uprave Europskog društva povijesti okoliša na skupštini održanoj u Zagrebu u sklopu znanstvene konferencije toga društva. Petrić je u na istu dužnost izabran i ranije tj. 2015. godine, na konferenciji i skupštini u Versaillesu, gdje se izborio da ovogodišnju konferenciju ugosti Hrvatska. Petrić je jedini hrvatski povjesničar koji je trenutno uključen u uprave europskih strukovnih asocijacija.
Na konferenciji su sudjelovali i znanstvenici, studenti i gimnazijalci iz Koprivnice, a Hrvoje Petrić je održao predavanje o povijesti okoliša rijeke Drave na primjeru Drnja, Gole i Gotalova.
Tema velike konferencije je bila priroda na granicama i okoliš susreta, za koju je, kako su kazali organizatori, Hrvatska zbog svog teritorijalnog oblika, geografskog položaja i povijesnog razvoja vrlo zanimljivo mjesto. Sljedeći kongres povjesničara okoliša bit će održan 2019. godine u Talinu, a Hrvoje Petrić je izabran za člana programskog odbora toga skupa, kako bi svojim iskustvom mogao pomoći organizirati konferenciju u Estoniji.