Održan radni sastanak u vezi projekata energetske obnove u školama

srp 19

Održan radni sastanak u vezi projekata energetske obnove u školama

U prostorijama Županijske uprave održan je radni sastanak s temom projekata energetske obnove, kojemu su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik UO za financije, proračun i javnu nabavu Marko Jembrek, pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te ostali suradnici uključeni u projekte.
Nakon što je Koprivničko-križevačka županija od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja zaprimila službene odluke o financiranju kojima je odobreno 5,1 milijun kuna za projekte energetske obnove u osnovnim školama u Virju i Drnju, čekaju se ugovori, nakon čega se kreće s pripremom postupka javne nabave.
Projektom energetske obnove za OŠ Prof. Franje Viktora Šignjara u Virju planira se u proračunatoj energiji za grijanje postići ušteda oko 71% te će se moći certificirati u energetski razred A (iz sadašnjeg D), a ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 5.900.078,09 kuna, od čega će se 60%, odnosno oko 3,6 milijuna kuna sufinancirati sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Preostalih 40% vrijednosti projekta treba osigurati prijavitelj, a Županija će projekte kandidirati na natječaj Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.
Cilj energetske obnove je osigurati bolje uvjete rada u školama, ali i ostvariti značajne financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti, uz smanjenje potrošnje energije i emisije CO2,  a na sastanku se još raspravljalo o projektima energetske obnove koji bi se mogli prijaviti u narednom razdoblju.

 

(foto;  kckzz.hr)