Župan Koren i zamjenik Sobota ugostiteljima uručili standarde Okusi Podravine i Okusi Prigorja

srp 18

Župan Koren i zamjenik Sobota ugostiteljima uručili standarde Okusi Podravine i Okusi Prigorja

Nakon što je prije nekoliko mjeseci u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije predstavljen projekt Okusi hrvatske tradicije, polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, ali i ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem, krenulo se s provedbom.
Dogovoreno je kako će se projekt u Koprivničko-križevačkoj županiji realizirati pod nazivom Okusi Podravine i Okusi Prigorja, a na poziv županijske Turističke zajednice uključilo se osam ugostiteljskih objekata s područja naše županije od kojih dva iz Đurđevca. Navedeni objekti, da bi dobili standard Okusi, morali su ispuniti određene kriterije, odnosno imati u ponudi tijekom cijele godine najmanje 4 samostalna jela s popisa gastronomske baštine, oblikovano u minimalno dva sezonska jelovnika, te najmanje 6 lokalnih pića, od čega 4 etikete vina.
U Koprivnici su župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Turističke zajednice KKŽ, te zamjenik župana Darko Sobota predstavnicima ugostiteljskih objekata uručili standarde Okusi Podravine i Okusi Prigorja, čestitavši im na trudu te na sudjelovanju u kreiranju turističke ponude Županije.
Direktor Turističke zajednice KKŽ Zdravko Mihevc kazao je kako je ovim projektom napravljen velik iskorak u županijskoj turističkoj strategiji, ali i u promociji domaćih proizvoda.
Župan je pohvalio projekt, kao i ugostitelje, naglasivši važnost privatnog interesa u strategiji razvoja turizma, uz simbiozu s javnim djelovanjem kroz mjere, potpore, programe i subvencije.
„Mnogo smo toga već napravili, a današnji događaj još je jedan nizu doprinosa turističkoj ponudi Županije. Obzirom da kontinent nema na raspolaganju iste prirodne resurse kao obala, turiste moramo privući posebnostima ovog kraja, što su svakako naša vrhunska gastronomska i enološka ponuda.“, dodao je župan.
U provedbu projekta zasad je uključeno sedam županija, a standard Okusi primilo je 76 hrvatskih ugostiteljskih objekata.