Izložbom fotografija 2. Svetojanski fotomotivi počeli Dani Svete Ane

srp 16

Izložbom fotografija 2. Svetojanski fotomotivi počeli Dani Svete Ane

U Društvenom domu Sveta Ana otvorena je izložba fotografija koje su nastale na drugoj foto radionici a kojom su započeli Dani Svete Ane.
Foto radionica se održala u svibnju u Svetoj Ani u organizaciji Foto kino kluba Picok Đurđevac na temu Podravski svati – na zdenec.
Na radionici su sudjelovali članovi KUD Petar Preradović, Udruga žena Peski i Udruga žena Svetojanke te njihovi gosti iz Ivankova – KUD Seljačka sloga Ivankovo. Dvadesetak fotografa koji su sudjelovali na ovoj radionici napravili su mnogo kvalitetnih fotografija svatovske povorke, narodnih nošnji, vodenice i slikovitog svetojanskog pejzaža.
Izložbu je otvorio gradonačelnik  Hrvoje Janči, koji je ovom prilikom pohvalio organizatore izložbe, a posebice Foto kino klub Picok, te Udrugu žena Svetojanke koje su nositelj svih događanja i manifestacija koje se organiziraju mjestu. Stanovnici Svete Ane svojim su radom kroz udruge i Mjesni odbor postigli da se ovo malo mjesto turistički razvije- istaknuo je gradonačelnik.
Od obnove vodenice 2007. godine, svaku godinu u Svetoj Ani organizira se i Dan zlevanke, manifestacija koja posjetiteljima u prirodnom okruženju prezentira mljevenje kukuruza u mlinu i pripremu zlevanke, a Udruga žena Svetojanke već desetu godinu tradicionalno organizira ovu manifestaciju. Dan zlevanke održat će se 22.srpnja
Dani Svete Ane nastavljaju se 26. srpnja svetom misom i svečanom sjednicom Mjesnog odbora, a završavaju 29. srpnja foto radionicom i zabavnim programom.