Dani općine Novigrad Podravski

srp 15

Povodom proslave Dana Općine Novigrad Podravski na igralištu NK Drave u Novigradu Podravskom odigran JE Turnir „piceka” (uzrast do 10 godina)  na kojem su nastupile ekipe iz Sigeca, Drnja, Đelekovca i Novigrada Podravskog. Prvo mjesto osvojila je ekipa Drave iz Novigrada Podravskog, drugi su bili “piceki” Tomislava iz Drnja, treće mjesto pripalo je Mladosti iz Sigeteca, a četvrto Osvitu iz Đelekovca.
Otvorena je i izložba fotografija Hrvatskog planinarskog društva BILO i novigradskih planinara. Izložba je otvorena sve vrijeme trajanja proslave Dana općine. Izložbu je otvorio načelnik općine Zdravko Brljek, ispred novigradskih planinara prisutne je pozdravio Ivan Mićurin, a nekoliko riječi o samoj izložbi rekao je i Renato Rac iz HPD BILO.
U prostorijama Likrese, otvorena je izložba Likovne sekcije „Likresa”. Predsjednica Likrese Vesna Križić uputila je veliku zahvalu svim mještanima koji su pomogli u stvaranju ove izložbe, te suorganizatorima izložbe: DV Fijolica i Društvu žena Novigrad. Posjetitelji su tako mogli vidjeti kako je nekad izgledala novogradska hiža te brojne svete slike. Izložbu su nastupom uveličali Lorena Crnjak, Sara Marija Šapina i Stjepan Pepi Plantak čitajući pjesme, dok su tamburašice iz Delova izvele nekoliko podravskih pjesama. Pohvale izložbi dao je načelnik Zdravko Brljek, predsjednik Općinskog vijeća Mladen Levak te predsjednica KUD-a Ivan vitez Trnski Monika Vargović Presek, koja je i otvorila izložbu.
U organizaciji OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Općine Novigrad Podravski održan je Treći festival pjevača amatera „Raspjevana Podravina 2017. Novigrad Podravski“. Prisutnima su se prigodnim riječima obratili zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnik Zdravko Brljek, a festival je pjesmom otvorila prof. Lidija Peroš. Festivalu su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić, uz brojne ostale goste i posjetitelje. Prvo mjesto po ocjeni stručnog žirija osvojila je Mateja Rak, drugo mjesto pripalo je duetu Antonia Voćanec i Lana Šignjar dok je treće mjesto osvojila Klara Jaković. Specijalnu nagradu za umjetničku izvedbu osvojila je Petra Kunštek, nagradu za najbolji scenski nastup Gabriela Legradi, a nagradu publike osvojila je Mateja Jezerčić.
Centralna proslava povodom dana Općine Novigrad Podravski i blagdana župe Rastanak svetih apostola Novigrad Podravski održala se u subotu (jučer 15.07.)
Mještani i njihovi gosti mogli su uživati u “ribicama i pivu zabadav” te u “novigradskim slasticama” koje su pripremile članice Društva žena Novigrad.
U sklopu proslave Dana Općine, Udruga vinogradara, vinara i voćara “Komarna 2001” organizirala je već tradicionalnu Izložbu  i degustaciju Zlatnih vina članova Udruge.

Svetu misu za velik broj mještana i gostiju predvodio je Perica Matanović, župnik iz Nove Gradiške uz prisustvo susjednih župnika.
Nakon Svete mise održan je kulturno umjetnički program u kojem su nastupili KUD “Ivan vitez Trnski” Novigrad Podravski, KUD Delovi i ŠPK “Ritam” Koprivnica.