Produžen rok za podnošenje zahtjeva za kupnju povoljnih stanova na Radničkoj cesti

srp 12

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za kupnju povoljnih stanova na Radničkoj cesti

Kako bi se svim zainteresiranima kupcima omogućila pravovremena prijava na javni natječaj za kupnju stana preko programa društveno poticajne stanogradnje Grad Đurđevac je produžio rok za zaprimanje zahtjeva.do 30. rujna, a nakon iskazanog interesa održat će se prezentacija sa bankama i Agencijom za posredovanje i pravni promet nekretnina kao kreditorima.
Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.
U trenutku dovoljnog broja prijavitelja APN će potpisati ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta u kojem će Grad Đurđevac osigurat građevinsko zemljište u Ulici Radnička cesta u Đurđevcu, uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu. Grad je također izradio i glavni projekt, te je ishođena građevinska dozvola za prvu zgradu koja će imati 12 stanova.
Javni natječaj i svi potrebni obrasci za prijavu nalaze se na službenim stranicama Grada Đurđevca.