Uručene majstorske diplome te potvrde i uvjerenja o usavršavanju za voditelje EU projekata

srp 10

Uručene majstorske diplome te potvrde i uvjerenja o usavršavanju za voditelje EU projekata

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić podijelili su majstorske diplome za 32 kandidata koji su majstorski ispit položili u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, kao i za sedmero kandidata koji su završili program usavršavanja za poslove voditelja za izradu i provedbu EU projekata.
Na samom početku prisutnima se obratio tajnik Obrtničke komore Božo Barać koji je kazao kako ova svečanosti služi kao promocija obrtničkih zanimanja, a ujedno je i najviši stupanj obrazovanja u struci.
„Diplomama ste dokazali da ste vrh struke te nadam kako ćete otvoriti vlastite obrte i prenositi stečena znanja na nove generacije. Također, svima nam je cilj da povučemo što više sredstava iz Europskih fondova pa smo u skladu s time obrazovali stručnjake za pisanje i provedbu projekata kako bi svi zajedno doprinijeli kvaliteti života te stvaranju boljih uvjeta za razvoj gospodarstva i lokalne samouprave.“, istaknuo je tajnik Barać, dodavši kako su majstorske diplome poticaj mladima da upisuju deficitarna strukovna zanimanja jer su dokaz da se u kratkom roku može doći do vrha struke i krenuti u svijet poduzetništva.
Okupljene je pozdravio i župan Darko Koren naglasivši kako je Obrtnička komora izuzetno angažirana u stvaranju gospodarskog kapaciteta u obrtništvu, koje ima veliku ulogu u cjelokupnom gospodarskom sustavu.
„Možemo biti zadovoljni što imamo respektabilan broj obrtnika, no i dalje takvih zanimanja ima mnogo manje nego što bi ih trebalo biti. Osim u stvaranju novih kadrova naša Obrtnička komora tu ima i promotivnu funkciju, a to je potaknuti mlade ljude da krenu upravo tim putem, koji nije nimalo lagan. Važno je i gledati prema budućnosti, obzirom da se sve više moramo oslanjati na EU sredstva u projektima, te osposobiti stručnjake i u tom segmentu.“, kazao je žuapn.

Izvor slike KKŽ