Zamjenici župana održali prijem za sudionike 11. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“

srp 08

Zamjenici župana održali prijem za sudionike 11. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“

U prostorijama Županijske uprave, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić održali su prijem za sudionike 11. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“, kako bi im, nakon otvorenja, poželjeli dobrodošlicu u ime pokrovitelja Koprivničko-križevačke županije te daljnje uspješne nastupe.
Zamjenik Sobota goste je upoznao s osnovnim podacima o Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i s njezinim znamenitostima, poput naivne umjetnosti, naglasivši važnost međunarodne suradnje i održavanja prijateljskih odnosa. Gostima je također zahvalio na obogaćivanju županijske kulturne ponude, a pohvalio je i Zajednicu kulturno-umjetničkih udruga KKŽ na dugogodišnjem trudu u organizaciji ovog Festivala.
Zamjenik župana, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora, Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo interesom javnosti za Festival te je gostima poželio da se ponovno vrate u Koprivničko-križevačku županiju. Dodao je kako Podravina i Prigorje imaju priliku predstaviti „bogatstvo svoje tradicijske kulture, no istaknuo je kako  je posebno zanimljivo vidjeti nošnje, pjesme, plesove i običaje drugih zemalja“.
Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ i zamjenica predsjednika Organizacijskog odbora Nada Šešić kazala je kako se gosti ovdje odlično osjećaju i marljivo pripremaju nastupe te kako „kultura nadilazi sve granice, stoga očekuju nova prijateljstva i buduće suradnje“.

 

 

(foto; kckzz.hr)