Shema školskog voća i povrća u emisiji Neki novi klinci

srp 04

U emisiji Neki novi klinci Podravskog radija, govorili smo o Shemi školskog voća i povrća, projektu koji provodi Ministarstvo poljoprivrede s ciljem poboljšanja prehrambenih navika djece i podizanja svijesti u široj javnosti o značaju zdrave prehrane u njihovom razvoju u osnovnim i srednjim školama RH.

U okviru tog projekta provode se prateće mjere u kojima sudjeluju brojne škole naše županije pa tako i đurđevačke Podravine, a jedna od njih je i OŠ prof. Blaž Mađer iz Novigrada Podravskog koju smo tim povodom posjetili i više saznali o aktivnostima koje su provodili u sklopu projekta. Učenici trećih, četvrtog i petih razreda govorili su o radovima u vrtu, o tome koliko oni vole jesti voće i povrće i koliko ga ćesto jedu, a detaljnije o aktivnostima ali i važnosti projekta rekle su nam učiteljice; razrednica 4. razreda Željka Berta i razrednica  5.a razreda Petra Jambrović.

Više o samom projektu govorio nam je Leon Golub, savjetnik Savjetodavne službe Koprivničko-križevačke županije koja je zadužena za komunikaciju u okviru sheme kao i za organizaciju i provedbu pratećih mjera.

 

EMISIJA;

      1. Neki novi klinci 02.07.17