Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

srp 04

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

Nakon što je utvrđen kvorum na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca u prvoj točki sjednice izabran je predsjednik i članovi Mandatne komisije, čiju zadaću je pojasnila Elizabeta Repić Perković predstojnica Ureda državne uprave u KC-KŽ, ovlaštena od strane Ministarstva uprave za otvaranje i vođenje konstituirajućih sjednica općinskih i gradskih vijeća te županijske skupštine.

      1. R.PERKOVIĆ 04.07.17

– predloženi članovi prihvatili su kandidaturu te su jednoglasno odabrani od članova vijeća.

Druga točka sjednice bila je podnošenje izvješća Mandatne komisije i verifikacija mandata članova Gradskog vijeća. Željko Lacković određen je za predsjednika konstituirajuće sjednice, čestitao je svim izabranim vjećnicima, gradonačelniku Jančiju i zamjenici gradonačelnika Kristini Benko Markovica, te u ime svih pročitao svečanu prisegu koju su viječnici pojedinačno položili.
Novi vijećnici Gradskog vijeća su: Željko Lacković, Marijan Ružman, Dajana Milodanović, Ivan Juričić, Ivan Radoš, Katica Blažok, Zoran Jančijev, Maja Hrvatić Padovan, Danijela Jelušić, Saša Franjić, Gabriela Kralj Bartovčak, Marko Fucak (SDP), Damir Lacković (SDP), Rajko Gašparić (HDZ) i Marko Kolarević (HDZ).

Sljedeća točka koju je na dnevni red istaknuo Željko Lacković bila je izbor predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanje.

      2. LACKOVIĆ 04.07.17

– predloženi članovi prihvatili su kandidaturu, te su izabrani jednoglasnim javnim glasovanjem.

Pod četvrtom točkom osnovnog dnevnog reda konstituirajuće sjednice bio je izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

      3. LACKOVIĆ 1 04.07.17

– potpredsjednik iz redova manjine birati će se na sljedećoj sjednici vijeća dodao je Lacković. Imenovani kandidati prihvatili su kandidaturu i jednoglasno su izabrani.

      4. LACKOVIĆ 2 04.07.17

– istaknuo je Željko Lacković svoja nadanja i težnje u radu Gradskog vijeća sljedeće 4 godine.

Ovom točkom je završen i osnovni dnevni red. Predsjednik Lacković predložio je i dopunu dnevnog reda što je jednoglasno prihaćeno, tako je pod točkom 5. održan izbor predsjednika i članova Odbora za statut i poslovnik, te pod točkom 6. izbor predsjednika Odbora za proračun i financije, te je jednoglasno donešena Odluka o stavljanju van snage Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća Mjesnih odbora za područje Grada Đurđevca.