Med i proizvodi od meda glavna tema 23. Podravskih motiva

srp 03

Med i proizvodi od meda glavna tema 23. Podravskih motiva

Predajom ključeva Grada u ruke naivnog slikara Nikole Večenaja Leportinova, u Koprivnici su proteklog vikenda započeli 23. po redu Podravski motivi, tradicionalna manifestacija na kojoj je svoje proizvode i rukotvorine predstavilo 40-tak izlagača.
Ispred Koprivničko-križevačke županije izlagače i posjetitelje pozdravio je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio dugogodišnju podršku Županije i županijske TZ ovoj manifestaciji, ali i samom naivnom slikarstvu, kao njenom centralnom dijelu.
Glavna ovogodišnja tema je med i proizvodi od meda. Uz degustaciju, moglo se naučiti nešto više o pčelarstvu i vrstama meda, vidjeti starinske košnice, kao i moderne apisarije te opremu koju koriste pčelari. Med je imao i posebnu ulogu na tradicionalnoj nedjeljnoj izložbi kolača, na kojoj su se predstavile udruge žena, a posjetili su je i župan Darko Koren te zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić. Nakon izložbe kolača, uputili se u obilazak ostalih izlagača, među kojima i OPG Hrženjak, koji je nedavno proglašen najboljim županijskim OPG-om, a također se bavi proizvodnjom meda.
Posjetitelji su mogli uživati u mnoštvu sadržaja, primjerice sajmu naivnog slikarstva i starih obrta i zanata, uz vrhunske domaće gastronomske i enološke delicije. Tu su i nastupi kulturno-umjetničkih društava, glazbenih sastava i orkestara, likovne radionice za djecu, dok je Udruga volontera Puls pozvala posjetitelje na humanitarnu akciju “Od srca za osmijeh 2” kojom se želi realizirati projekt terapijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju.

 

 

(foto;  kckzz.hr)