Gradonačelnik Janči preuzeo ključeve grada i zatvorio ovogodišnju Picokijadu

srp 03

Gradonačelnik Janči preuzeo ključeve grada i zatvorio ovogodišnju Picokijadu

Picokijada je u protekla tri dana Grad Picoka povećala nekoliko puta za broj stanovnika. U sklopu Picokijade održano je 30-ak različitih povijesnih, kulturnih, folklornih, etnografskih, gastronomskih, sportskih i glazbenih programa. Koncertom Dore Trogrlić i Matije Cveka, Detura, M.O.R.T. grupe i Pepel pua, na pozornici ispred utvrde Stari grad, sinoć je završila Picokijada 2017. Brojni đurđevčani i njihovi gosti uživali su i plesali uz njihovu glazbu. Picokijadu je službeno zatvorio gradonačelnik Hrvoje Janči, preuzevši ključeve grada od kapetana. U čast svečanog zatvaranja Udruga sv. Juraj je priredila topovsku kanonadu branitelja grada te je tako oduševila i iznenadila sve okupljene.

I posljednji dan Picokijade bio je upotpunjen raznim kulturno zabavnim događanjima. Od cjelodnevnih događanja posjetitelji su mogli uživati u prikazu srednjovjekovnog načina življenja i srednjovjekovnih radionica, u gradskom parku se pak mogla pogledati izložba pijetlova, dok je Lovački dom Mičetinac bio rezerviran za Lovački zestanek, natjecanje lovaca u gađanju na glinene golubove. Svi zainteresirani su mogli posjetiti i dvor Barnagor.

U prijepodnevnim satima vozila se rekreativna biciklijada Biciklinom v krug, mini etapa za mlađe uzraste, rekreativna biciklijada za građanstvo i 2. XCM Picok-rekreativni biciklistički 2. XCM maraton rekreativna biciklijada. Održane su i tradicionalne manifestacije Trk na mlekaro i povorka aranžiranih kola Podravina od leta koje su publiku podsjetile na zaboravljene stare običaje, zanate, nošnje, radove i način života.