Župan i suradnici obišli gradilište Osnovne škole Sveti Petar Orehovec

srp 02

Župan i suradnici obišli gradilište Osnovne škole Sveti Petar Orehovec

U povodu Dana Općine Sveti Petar Orehovec, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, načelnik Općine Franjo Poljak, ravnatelj Stjepan Lučki, predstavnici izvođača radova i nadzora te ostali suradnici obišli su radove na gradilištu Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.
Župan je izrazio zadovoljstvo početkom radova te je naglasio kako se Županija odmah uključila u rješavanje problema s dijelom školske zgrade.
Cijela se konstrukcija planira završiti do kraja sedmog mjeseca. U kolovozu slijede završni radovi, a učenici bi u obnovljenu školu trebali krenuti početkom sljedeće školske godine.
Što se konkretnih radova tiče, uz rušenje starog dijela zgrade, izgradit će se novi s dvije učionice, sanitarnim čvorovima, novom kotlovnicom, kao i toplinskom izolacijom.
Vrijednost radova iznosi nešto više od 3,9 milijuna kuna, a Županija je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za rekonstrukciju škole dobila 850.000 kuna sufinanciranja po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Također, u izradu projektne dokumentacije uloženo je 110.000 kuna, dok je u terenske i istražne radove te izradu geotehničkog elaborata uloženo je 24.312,50 kuna.

 

 

(foto;  kckzz.hr)