Zamjenici župana i predsjednik Županijske skupštine na proslavi Dana Općine Peteranec

srp 02

Zamjenici župana i predsjednik Županijske skupštine na proslavi Dana Općine Peteranec

Svečanoj proslavi Dana Općine Peteranec pored brojnih gostiju, prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, kao i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.
Obilježavanje Dana Općine započelo je polaganjem vijenaca od strane predstavnika Općine, Općinskog vijeća, braniteljskih udruga i vatrogasaca na spomenik Anđeo mira žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata te ispred biste Frana Galovića i skulpture Ivana Sabolića.
U nastavku programa, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je predsjedao Mario Gaži, a dosadašnji rad Općine te planove za daljnji razvoj predstavio je načelnik Krešimir Matijašić.
Načelnik Matijašić, naglasio je kako se između ostalog, mnogo radilo na uređenju objekata na području Općine te na komunalnoj infrastrukturi. Što se budućih planova tiče, najavljena je izgradnja sportskog objekta vrijednog 1,2 milijuna kuna koji će se financirati sredstvima europskih fondova.
Zamjenik župana Darko Sobota mještanima je čestitao njihov dan i blagdan sv. Petra i Pavla te prenio pozdrave župana Darka Koren i saborskog zastupnika Damira Felaka.
Prigodnim se riječima obratila i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, a svečanosti su još prisustvovali načelnici općina, predstavnici udruga, vatrogasaca, tvrtki i ustanova te brojni mještani.
U sklopu svečane sjednice održan i bogat kulturno-umjetnički program.

 

(foto;  kckzz.hr)