Projekt “Zlata vrijedan”

srp 02

Koprivničko-križevačka županija od samog početka sudjeluje u projektu „Zlata vrijedan“, kojem je svrha promovirati hrvatsku poljoprivredu i proizvodnju hrane te o najboljim proizvođačima iz cijele Hrvatske ispričati pozitivne priče.

Ove je godine Županija prijavila 3 obiteljska poljoprivredna gospodarstva – Rakić, Kostanjevec i Hrženjak te mladu nadu Ivicu Mikulinjaka, s time da je ocjenjivačka komisija najvišim ocjenama nagradila OPG Hrženjak.

Članovi OPG-a Hrženjak žive u Koprivnici, a njihove pčele marljivo skupljaju med po našoj Županiji, dugi niz godina rade u proizvodnji meda i proizvoda od meda te aktivno sudjeluju na svim manifestacijama koje organizira Županija.

Završno predstavljanje i ocjenjivanje sudionika projekta „Zlata vrijedan“ održalo se na OPG Kezele u Šumečanima, pokraj Čazme, a 1. mjesto pripalo je OPG Pranjić iz Drenovaca.

Čitatelji Večernjaka najboljim su proglasili OPG Franca Deškovića iz Istre, a najboljom mladom nadom u poljoprivredi proglašen je svinjogojac iz Beravaca Josip Lučić.