Unatoč kiši Picoki po piščoke i festival vina privukli brojne posjetitelje

srp 01

Unatoč kiši Picoki po piščoke i festival vina privukli brojne posjetitelje

U sklopu programa Picokijade održalo se već tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke. Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je čak 19 natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje 3 člana.
Voditelji natjecanja bili su Branko Uvodić i Vid Balog. Cilj priredbe je promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.
Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri. Posjetitelji su ovom prilikom mogli kupiti suvenir Picokijade- prigodne zdjelice u kojima su se dijelila pripremljena jela te su tako i oni mogli iskušati jela i ocijeniti svaku ekipu.
U sklopu natjecanja održan je i festival vina renomiranih vinara Đurđevačke Podravine i kontinentalne Hrvatske, a organizator ovog festivala je Udruga vinara i voćara Đurđevac, Klaster vinara i Turistička zajednica.
Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je napokon donio odluku pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa Gregor tim dok je drugo mjesto pripalo Međašima, a treće mjesto Picokima s Jadrana.
Okupljene je pozdravio i nagrađenima čestitao gradonačelnik Hrvoje Janči, te im je uručio nagrade i poklon pakete sponzora.

Izvor slike službene stranice Grada Đurđevca