Picokijada predstavljena u emisiji Dobro jutro Hrvatska

lip 29

Picokijada predstavljena u emisiji Dobro jutro Hrvatska

Dobro jutro Hrvatska, jedna od najgledanijih emisija ugostila je Marija Fučka predstavnika Turističke zajednice, kapetana grada Željka Kožarića, njegovog pratitelja Roberta Rodmana i u ulozi Ulama-bega Krešu Vujčića.
Naši su predstavnici pojasnili što će se sve posljednjega vikenda u lipnju događati u Gradu Picoka. Pohvalili su se s dugom tradicijom Picokijade, sa Legendom o Picokima koja je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Hrvatske, s brojnim kulturnim amaterima Grada Đurđevca i Podravine koji je nose na svojim leđima, te sa najznačajnijim priredbama koje su joj, uz oživljavanje Legende, osigurale titulu EDEN-a.
Prikazana je i snimka iz Dječjeg vrtića Maslačak gdje su mališani za sve gledatelje Dobro jutro Hrvatska uprizorili malu Legendu o Picokima.
Ovime je prikazano njegovanje kulturne nematerijalne baštine od vrtićkog uzrasta pa sve do onih najstarijih Đurđevčana. Za kraj svoga gostovanja kroz kratki isječak iz Legende pozvali su sve gledatelje da budu dio ovogodišnjeg spektakla.