Održana konferencija za medije o provedbi projekta aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete

lip 24

Održana konferencija za medije o provedbi projekta aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je konferencija za medije o provedbi projekta Priprema projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete.
Projekt traje od prosinca 2014. godine, nakon stavljanja potpisa na prvotni ugovor o bespovratnim sredstvima privodi se kraju, s time da je rok završetka 30. lipnja rekao je Tomislav Kolarić Direktor Komunalija Đurđevac, te istaknuo vrijednost projekta te načine financiranja.

 

 

 

 

      1. Kolarić 24.06.17

 

Kroz projekt je izrađena sva potrebna projektno-tehnička dokumentacija te su stvoreni preduvjeti za osiguravanje financijskih sredstava za cjelovitu izgradnju vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete.

 

 

 

 

 

      2. Kolarić 1 24.06.17

 

– naglasio je direktor Kolarić glavni projekt, te dodao da se više od 60% projekta odnosi na odvodnju i pročišćavanje, više je od 70 kilometara kanalizacijske mreže te će oko 11.000 stanovnika priključiti na novi sustav odvodnje.

 

 

 

 

 

      3. Kolarić 2 24.06.17

 

– izgradnja se planira provoditi od 2018. do 2020. godine dodao je Kolarić.
Na konferenciji je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, a sudjelovali su i predstavnik izrađivača projektno-tehničke dokumentacije Rajko Šimecki, voditelj projektnog tima Josip Juras, članovi projektnog tima, voditeljica financija Boža Kovač, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te načelnici općina.

Izvor slike KKŽ