Završava projekt „SuPER – sigurni u prometu“ Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“

lip 23

Završava projekt „SuPER – sigurni u prometu“ Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice održala je konferenciju za medije na kojoj je predstavila rezultate projekta „SuPER – sigurni u prometu“, koji uskoro završava, a odobren je na natječaju MUP-a „Za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020.
Projekt je vrijedan nešto više od 78 tisuća kuna, nositelj je Udruga „Bolje sutra“, a partneri Koprivničko-križevačka županija, IPA (međunarodno policijsko udruženje) Regionalni klub Koprivnica i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije. Cilj je bilo stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih, podizanje svijesti kod donositelja odluka o zaštiti mladih od stradavanja u prometu te povećanje prometne kulture kod mladih na području Koprivničko-križevačke županije.
Direktni korisnici bili su mladi od 15 do 19 godina starosti, održane aktivnosti odnosile su se na radionice, okrugle stolove javne rasprave, info točke i radio emisije, a okupljenima je na konferenciji predstavljen i video spot koji je snimila Udruga koji govori o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola te posljedicama koje stradavanje u prometu ima, kako za žrtvu, tako i za cijelu njezinu obitelj.
Ispred Koprivničko-križevačke županije konferenciji je prisustvovala viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač, koja je naglasila važnost ovog projekta i odličnu suradnju s Udrugom, dok je predsjednica Udruge Marija Mraz poručila kako su mnogo postigli ako su spasili samo jedan mladi život. Okupljenima su se još obratili voditelj projekta Robert Šarec i Dragutin Brljak ispred Policijske uprave Koprivničko-križevačke te predsjednik Udruge „Korak po korak“ Franjo Horvat.

Izvor slike KKŽ