Polaganjem vijenaca i prigodnim govorima obilježen Dan antifašističke borbe

lip 22

Polaganjem vijenaca i prigodnim govorima obilježen Dan antifašističke borbe

Povodom Dana antifašističke borbe, delegacija Koprivničko-križevačke županije, Saveza antifašističkih boraca, Židovske općine i Grada Koprivnice položili su vijence i zapalili svijeće u čast svim borcima i žrtvama palim u Drugom svjetskom ratu.
Vijenci su položeni u Koprivnici na Spomen području Danica, Gradskom groblju kod središnjeg križa, grobnici palih boraca, Židovskom groblju, Pravoslavnom groblju te na groblju u Jagnjedovcu.
Prigodne govore održali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik SAB-a Zvonko Zagrajski, povjesničar i viši kustos Dražen Ernečić, potpredsjednica SAB-a Anica Desnica te predsjednik MO Jagnjedovec Melkior Posavec.
Zamjenik Ljubić podsjetio je kako je na današnji dan osnivanjem Prvog sisačkog partizanskog odreda započela organizirana antifašistička borba u Hrvatskoj, zahvaljujući kojoj „danas živimo u miru i demokraciji, vladavini prava te poštivanju slobode pojedinca“. Dodao je kako „nas žrtve obvezuju da čuvamo antifašističke vrijednosti te na njima gradimo bolju budućnost za sve nas“.
U ime Koprivničko – križevačke županije počast svima koji su postavili temelje hrvatske suverenosti i demokracije odalo je izaslanstvo u sastavu zamjenika Ljubića, predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verice Rupčić, ujedno i bivše predsjednice Županijske skupštine te Željka Vugrinca.

 

 

foto;  kckzz.hr