Župan i zamjenik Ljubić sastali se s ravnateljima škola

lip 21

Na sastanku s ravnateljima osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren službeno je predstavio novog zamjenika zaduženog za društvene djelatnosti Ratimira Ljubića. Župan je naglasio kako zamjenik Ljubić poznaje obrazovni sustav obzirom da je bio ravnatelj koprivničke Obrtničke škole te će se odlično snaći u novoj ulozi, a ravnateljima je čestitao na još jednoj uspješno završenoj nastavnoj godini.

Zamjenik Ljubić ravnateljima je poručio kako im stoji na raspolaganju za sva pitanja i podršku te im je, zajedno s višom savjetnicom za kapitalne projekte u školstvu Anom Mušlek, predstavio glavne teme sastanka – natječaje za osiguravanje pomoćnika u nastavi i Školsku shemu.

U okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali objavljen je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza III, na koji se Županija kao nositelj projekta, u partnerstvu s osnovnim i srednjim školama i PORA-om Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja namjerava prijaviti.

 

 

 

      1. Pomoćnici Ljubić3

 

 

– podsjetio je zamjenik Ljubić na projekte koji su prošle godine osigurali potrebne pomoćnike u nastavi.

Ravnateljima je pojašnjeno na što moraju obratiti pozornost prilikom prikupljanja dokumentacije.

 

 

 

 

      2. Pomoćnici Ljubić1

 

 

Zamjenik Ljubić dodao je kako će i naredne školske godine osigurati pomoćnici svim učenicima koji ih trebaju.

 

 

 

 

      3. Pomoćnici Ljubić2

 

 

Druga tema, Školska shema – besplatni obroci voća i povrća za učenike osnovnih i srednjih škola te mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, također je donijela novitete u načinu provedbe.

 

 

 

 

      4. Školska shema Ljubić

 

 

Ministarstvo poljoprivrede produljilo je rok za prijavu do 30. lipnja, a važno je naglasiti kako su sve koprivničko-križevačke škole zainteresirane za Školsku shemu rekao je dožupan Ljubić.

Na kraju sastanka, zamjenik je pohvalio škole na uključivanju u europske projekte koji im donose dodatna sredstva. Dogovoreno je kako će se uskoro ponovno sastati kako bi razgovarali o objedinjenoj javnoj nabavi, a slijedi i završna konferencija projekta „Svi u školi svi pri stolu“.

 

Izvor slike KKŽ