Zamjenik Ljubić održao sastanak u vezi novog natječaja za pomoćnike u nastavi

lip 19

Zamjenik Ljubić održao sastanak u vezi novog natječaja za pomoćnike u nastavi

U okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali objavljen je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza III. Opći cilj natječaja je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, dok je specifični cilj pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Tim povodom, zamjenik župana Ratimir Ljubić održao je sastanak na temu pripreme novog projekta kojim će se učenicima s teškoćama u razvoju i sljedeće školske godine osigurati pomoćnici u nastavi.

Koprivničko-križevačka županija preko projekta „Prilika za sve 2“ osigurala je 37 pomoćnika u nastavi za 50 učenika s teškoćama u razvoju, a partneri na projektu su 16 osnovnih i 6 srednjih škola te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Vrijednost projekta je nešto više od 2 milijuna kuna, a 95 posto tog iznosa sufinancira Europski socijalni fond.

      1. Ljubić pomoćnici

– dodao je Ljubić.

Novina natječaja je da se ugovor potpisuje na 4 godine, a prijava se podnosi u 2 faze – prva je do 30. lipnja 2017. godine, a druga je do 21. srpnja. U prvoj fazi Županija će prijaviti učenike i svu dokumentaciju koja se na njih odnosi, dok se u drugoj fazi prijavljuje projektni prijedlog u kojemu će Županija biti nositelj projekta u suradnji sa školama partnerima i PORA-om. Također, za Županiju je alociran iznos od 10 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na prethodni natječaj, a sufinanciranje će se i nadalje ostvarivati prema indeksu razvijenosti što će ponovno iznositi 5% udjela.

Sastanku su prisustvovale ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, dosadašnja voditeljica projekta i viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata u školstvu Ana Mušlek, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek, viša savjetnica za odgoj i obrazovanje Sonja Pleše te projekt menadžer za razvojne projekte Ida Kovač.

izvor slike KKŽ