Picokijada 2017.

lip 12

Picokijada 2017.

U Galerijskom prostoru Muzeja Grada Đurđevca održana je Konferencija za medije povodom 49. po redu Picokijade koja se održava od 30. lipnja do 2. srpnja.
Konferenciji su između ostalih prisustvovali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji se uvodno obratio okupljenima i zahvalio sponzorima na podršci oko organiziranja Picokijade, te zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je najavila međunarodni dječji festival Kukuriček koji se održava ovu subotu 17. lipnja.
Središnji dio Picokijade i ove će godine biti scenski spektakl “Legenda o Picokima” u spomen na legendarnu obranu Đurđevca od napada Turaka, ove godine sa više nego ikad 3D audiovizualnih efekata i puno pirotehnike – najavili su predstavnik TZ Grada Đurđevca Mario Fuček i režiser scenskog spektakla Patačko.
Konferenciji su prisustvovali i predstavnici pokrovitelja ovogodišnje Picokijade, koji su izrazili zadovoljstvo što sudjeluju u takvom za Đurđevac, ali i županiju značajnom spektaklu.
Osim ‘Legende’, oko Starog grada bit će postavljeni viteški tabori, prikazi starih obrta i načina srednjevjekovnog života. Organizirana su i kulinarska natjecanja popraćena velikom gastro ponudom, festivalom kulturnih nematerijalnih dobara te mnogim drugim aktivnostima.
Posjetitelje će zabavljati i poznata glazbena imena, a neki od njih su Zdravko Čolić, Ivan Zak, Detour, M.O.R.T.