‘Tko zapravo pobjeđuje?’ od iduće školske godine u Strukovnoj školi Đurđevac

lip 05

‘Tko zapravo pobjeđuje?’ od iduće školske godine u Strukovnoj školi Đurđevac

Socijalna pedagoginja Petra Sobota i školska knjižničarka Jasmina Rep Strukovne škole Đurđevac,  polazile su trodnevnu edukaciju programa prevencije kockanja mladih ‘Tko zapravo pobjeđuje?’ u Zagrebu.

Edukacija se izvodila za 28 polaznika, ukupno 21 sat na kojem su voditeljski parovi najprije slušali predavanja, a zatim praktično prolazili kroz sve radionice.

‘Tko zapravo pobjeđuje? je prvi hrvatski sveobuhvatni i evaluirani program univerzalne prevencije kockanja mladih. Program je utemeljen na znanstvenim činjenicama i rezultatima inozemnih i domaćih istraživanja, a razvijen je u okviru znanstveno-stručnog projekta ‘Kockanje mladih u Hrvatskoj’ koji se od 2010. godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Program je time zaštićen autorskim pravima i moguće ga je provoditi isključivo nakon završene edukacije za implementaciju programa „Tko zapravo pobjeđuje?“ koju organizira Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.

Opći cilj programa je prevencija kockanja mladih adolescentske dobi te razvoj prikladnog odnosa prema igrama na sreću, kao i osobno odgovornog ponašanja u ovom području.

Glavni je cilj edukacije omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za vjernu implementaciju programa „Tko zapravo pobjeđuje?“ u školskom okruženju.

Implementacija programa počinje iduće školske godine.