Povodom najavljene investicije župan i suradnici posjetili tvrtku Bauwerk Boen u Đurđevcu

svi 17

Povodom najavljene investicije župan i suradnici posjetili tvrtku Bauwerk Boen u Đurđevcu

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota boravili su u radnom posjetu novih vlasnika drvne tvrtke u Đurđevcu.
Vlasnici, koji su krajem prošle godine posjetili Županijsku upravu, županu i suradnicima predstavili su nove planove i proizvodnju te kazali kako ih je u Đurđevac privuklo 20-godišnje iskustvo bivše tvrtke u drvnoj industriji, pristup visoko kvalitetnim hrastovim trupcima te dugoročni ugovor s Hrvatskim šumama koji im daje stabilnost u poslovanju.
Posjet je bio i prilika za najavu velike investicije o kojoj je govorila direktorica Željka Dolenec Čižmešija, istaknuvši kako su novi vlasnici prepoznali kvalitetu bivšeg portfelja i važnost ulaganja u novi;

 

 

 

      1. Dolenec Čižmešija 17.05.17

 

 

-kazala je direktorica Čižmešija te dodala kako će u 2017. godini zaposliti 108 radnika.
Župan Darko Koren podsjetio je na dugogodišnju tradiciju drvne industrije u Županiji te je izrazio zadovoljstvo što je jedna od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru izabrala upravo Hrvatsku i Đurđevac na nastavak proizvodnje;

 

 

 

      2. Koren 17.05.17

 

 

-rekao je župan Koren te je zaželio puno uspjeha u realizaciji investicije te daljnjem poslovanju, istaknuvši kako im Koprivničko-križevačka županija stoji na raspolaganju za svu moguću podršku, posebno što se tiče pripreme dokumentacije i dozvola.
Nakon sastanka, krenulo se u obilazak proizvodnih hala, gdje je županu i suradnicima predstavljena postojeća infrastruktura, strojevi te način proizvodnje, kao i očekivane promjene nakon dovršetka ulaganja.
Što se tiče investicije, u 2017. godini planiraju uložiti 8 milijuna eura, u 2018. još četiri, a od 2019. do 2021. ukupno 10 milijuna eura u modernizaciju tehnologije i nove proizvodne pogone.
Današnjem radnom posjetu prisustvovali su između ostalih i ravnateljica PORA-e Melita Birčić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

 

(foto; kckzz.hr)