Programu proslave Dana Općine Rasinja prisustvovao župan Darko Koren

svi 04

Programu proslave Dana Općine Rasinja prisustvovao župan Darko Koren

Program proslave Dana Općine Rasinja započeo je 8. Međunarodnom izložbom vina Udruge vinogradara i voćara “Grozdek” iz Subotice Podravske, a tom je prilikom predsjednik Udruge Zlatko Horvat uputio poziv na zajedničku izložbu s vinarima iz inozemstva, koja će se održati 10. lipnja 2017. godine u Legradu, u sklopu „Europskog vikenda“.

U sklopu proslave održano je i tradicionalno predstavljanje udruga Općine Rasinja, dok je u općinskom Centru za kulturu, tradiciju i edukaciju otvorena izložba likovnih radova nekoliko autora.

Središnji događaj obilježavanja Dana Općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su između ostalog podijeljene Zlatne plakete, a kojoj je uz brojne uvažene goste prisustvovao i župan Darko Koren te uputio čestitke mještanima, uz naglašavanje važnosti suradnje jedinica lokalne samouprave i Županije.

Načelnik Općine Danimir Kolman izvijestio je o najznačajnijim aktivnostima koji se provode na području Općine, kao i o planovima za budućnost te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci.

Uz kulturno-umjetnički program, svečano je otvorena nova asfaltirana cesta, a u Cvetkovcu su održane utakmice nogometnih klubova Tehničar, Podravina i Sračinec.

 

 

(foto:  kckzz.hr)