Župan sudjelovao u panel raspravi „Problemi osoba s invaliditetom u zračnom prijevozu“

velj 13

Župan sudjelovao u panel raspravi „Problemi osoba s invaliditetom u zračnom prijevozu“

U Križevcima je održana panel rasprava „Problemi osoba s invaliditetom u zračnom prijevozu“  kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

U svome obraćanju župan se osvrnuo na problematiku i važnost djelovanja društva u pogledu prilagođavanja okoline potrebama osobama s invaliditetom te podsjetio na iznimnu važnost poštivanja i promicanja ljudskih prava i ravnopravnosti u našoj zajednici.

Cilj ove panel rasprave bio je podizanje svijesti o problematici s kojom se osobe s invaliditetom susreću prilikom uporabe usluga aviokompanija.

Raspravi su prisustvovali stručnjaci kako bi svojim životnim iskustvom i radom pobliže objasnili realnost ovog problema i predložili moguća rješenja. U tom svojstvu raspravi su pridonijeli saborska zastupnica Ljubica Lukačić, zamjenik pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom Darijo Jurišić, stručna suradnica Saveza osoba sa invaliditetom Republike Hrvatske Marica Mirić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić te Siniša Kekić i Jelena Sabolek.