Zamjenici župana na svečanom otvorenju počasnog Konzulata Republike Albanije u Varaždinu

velj 10

Zamjenici župana na svečanom otvorenju počasnog Konzulata Republike Albanije u Varaždinu

U prostorima Županijske gospodarske komore u Varaždinu svečano je otvoren Konzulat Republike Albanije kojemu su prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal.

Otvorenju su prisustvovali Nj.E. ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ditmir Bushati i Nj.E. veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj Ilir Melo koji su se u svojim govorima osvrnuli na prijateljski odnos dviju država naglasivši i važnost povezivanja putem diplomatskih i konzularnih odnosa koji će pospješiti ne samo gospodarski rast, već i širenje zajedničkih kulturnih, povijesnih i drugih vrijednosti.

Počasnim konzulom imenovan je Stjepan Šafran odgovoran za područje Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije.

Prema podacima popisa stanovništva iz 2011. godine na području Koprivničko-križevačke županije djeluje albanska nacionalna manjina od 249 članova, čiji predstavnik je Mehmed Ristemi. Otvorenje Konzulata doprinijeti će olakšanoj komunikaciji članova albanske zajednice na području triju županija.