Tamara Belak, glavna urednica Podravskog radija, u Opatiji primila nagradu Brončani mikrofon

stu 23

Glavna i odgovorna urednica Podravskog radija, Tamara Belak, dobitnica je Brončanog mikrofona Hrvatske udruge radija i novina za radijska dostignuća. Nagradu je zaslužila za emisiju Krila anđela, čija je autorica, voditeljica i urednica. Od 2015. godine radi kao novinarka i voditeljica na Podravskom radiju, a glavnom urednicom imenovana je ove godine.

Emisija veliku pozornost posvećuje osobama s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom te njihovim obiteljima i drugim zainteresiranim slušateljima. Emitira se na Podravskom radiju svakog četvrtka u 17.30 sati a u programu je unazad godinu dana.

Svečana dodjela nagrada održana je u Opatiji 22. studenog na 9. Danima elektroničkih medija, 22. Danima radija, 9. Danima televizije i 9. Danima interneta, gdje je i urednici Tamari Belak uručen Brončani mikrofon.

Hrvatska udruga radija i novina – HURIN – svake godine raspisuje natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za osobito istaknuti doprinos novinarstvu i javnom informiranju u lokalnim novinskim i radijskim postajama, odnosno za radijska, novinska i fotoreporterska dostignuća, za najbolji jingle, najbolju Internet stranicu i najbolju akciju.

U kategoriji radijskih dostignuća ove je godine Srebrni mikrofon pripao je Tončiju Surjanu s Radio Vala iz Vela Luke za emisiju Luški petak, dok Zlatni mikrofon ide Ruži Orešković s Hrvatskog radija Otočca za emisiju Naše devedesete.

9. Dani elektroničkih medija, 22. Dani radija, 9. Dani televizije i 9. Dani interneta koje organiziraju Hrvatska udruga radija i novina (HURIN) i Nacionalna udruga televizija (NUT) te Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) i Agencija za elektroničke medije, održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva kulture.

 

tamara1 tamara2 ponosni