Župan Darko Koren zatvorio 18. Obrtnički i gospodarski sajam

stu 09

Župan Darko Koren zatvorio je Obrtnički i gospodarski sajam koji je ove godine okupio 274 izlagača iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Svoje proizvode i usluge na tri tisuće četvornih metara predstavilo je 137 obrtnika iz 14 županija, 91 trgovačko društvo i 46 ostalih izlagača.
Za najbolje uređeni izložbeni prostor proglašen je onaj Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci.
Ovo je najznačajnija županijska gospodarska manifestacija koju su prije 18 godina pokrenuli križevački obrtnici, a čiju su realizaciju i ove godine uz Koprivničko-križevačku županiju, Grad Križevce i Županijsku obrtničku komoru, pomogli Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Valja istaknuti da je ovogodišnjem punoljetnom Sajmu partner bila Požeško – slavonska županija i županija Zala iz Mađarske.
Program je kao i svake godine bio veoma sadržajan. Pripremljen je program za najmlađe, za učenike osnovnih škola je održana prezentacija obrtničkih zanimanja sa primjerima dobre prakse, a kao i svake godine, Sajam je bio i edukativnog karaktera.