Pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača povodom proslave „Martinja“

stu 07

Kako nam predstoji blagdan Svetog Martina, najpoznatiji po narodnom običaju „kršenja mošta“, uslijed čega će doći do povećane konzumacija alkoholnih pića, vina prvenstveno, ovim putem PU KC-KŽ podsjeća sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.

Stoga mole sve sudionike u prometu, a posebno vozače, da u vrijeme proslave “Martinja”, a i tijekom ostatka godine, ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, već da koriste usluge taksi-službe ili javnog prijevoza, da upravljanje vozilima prepuste osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića i posjeduju valjane vozačke dozvole. Vozače koji su konzumirali alkoholna pića molimo da u objektima u kojim su prisustvovali proslavama „Martinja“, kao što su hoteli i klijeti u vinogradima, ukoliko ta mogućnost postoji, i prenoće.

U razdoblju od  petka, 6. studenoga, do ponedjeljka, 16. studenoga, Policijska uprava koprivničko – križevačka provoditi će pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.

Posebna pozornost biti će, osim nadzoru alkoholiziranosti vozača, posvećena i mladim vozačima i počiniteljima prometnih prekršaja u povratu.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača policijski službenici sankcionirati će i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa.