Gradonačelnik na sajmu poslova ukazao na probleme odlaska mladih u inozemstvo

lis 26

Po deveti put u Koprivničko-križevačkoj županiji u Đurđevcu, Hrvatski zavod za zapošljavanje organizirao je Sajam poslova. Sajam poslova bio je namijenjen nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola, te osobama koje žele graditi svoju karijeru. Na ovogodišnjem sajmu poslova sudjelovalo je ukupno 49 izlagača, a sajam je tokom cijeloga dana bilježio veliku posjećenost.

Na otvorenju Sajma poslova gradonačelnik Lacković pozdravio je ministra Miranda Mrsića, župana KKŽ gospodina Korena, saborskog zastupnika gospodina Hrga, sve prisutne, a naročito poslodavce koji su se odazvali na sajam kako bi lakše pronašli potrebna zanimanja na tržištu rada.  Izrazio je čast i zadovoljstvo da se upravo u Gradu Đurđevcu održava ovakva hvale vrijedna akcija koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Koprivničko- križevačke županije. Dodao je  i kako smatra da je upravo Đurđevac dobar grad za predstavljanje jer je grad pred 25 godina imao veliku zaposlenost i gotovo nije bilo nezaposlenosti.

U ovih 25 godina svjedočimo da je grad došao do dna i da ne može pasti niže. Danas se veliki broj ljudi iseljava, a sjeverne regije moraju dobiti poticaja kao što to dobiva turizam na jugu, kako bi se ponovno pokrenula proizvodnja, poljoprivreda i industrija. Te djelatnosti moraju biti rasterećene svih mogućih nameta i poreznih i administrativnih da bi ta lokomotiva sjevera mogla povući razvoj cijele Hrvatske. Bez sjevera i industrijske proizvodnje  neće biti ni bogate Hrvatske, Hrvatske po mjeri poštenog čovjeka. Neka nam se mladi više ne iseljavaju, neka svi na svojim pozicijama i u granicama mogućnosti daju sve od sebe da se zadrži svaki mladi čovjek, kako se ne bi našli u situaciji da danas gledamo mlade snage i mladu djecu, a sutra ta ista naša djeca odlaze u strane gradove- nastavio je gradonačelnik Lacković.

Za kraj zaželio je svima koji traže posao da ga i pronađu, a onima koji traže kvalitetnu radnu snagu da uspiju ostvariti prvi kontakt s budućim zaposlenicima.