Župan održao prijem za najžene iz ruralnih područja KKŽ

lis 21

Povodom nedavno održanog petog po redu Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko – križevačke županije koji je organiziralo Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uz potporu županijske Udruge uzorne seoske žene, danas je župan Darko Koren održao prijem za predstavnice organizatora i najžene te njihove pratilje.
Osim ovogodišnje najžene Nadice Ivančan iz Molvi i njezinih pratilja Ivančice Kučanda iz Novigrada Podravskog i Marine Picig iz Potoka Kalničkog, župan sa suradnicima primio je i pobjednice iz 2014. godine te iz 2013. godine
Zahvalivši predsjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verici Rupčić i predsjednici Udruge uzorne seoske žene Ankici Pauli Plečić na velikom zalaganju i angažmanu u organizaciji Festivala župan je naglasio kako je žena važna u društvu, jer je žena temelj svega. Pohvalio je i uređenje štandova koje su natjecateljice prezentirale u Goli u okviru Festivala.
Zadovoljstvo podrškom projekta od strane Županije iskazala je i predsjednica Udruge Ankica Paula Plečić te pozvala jedinice lokalne samouprave da prepoznaju vrijednost projekta.
Na kraju prijema župan i zamjenik Pal podijelili su prigodne poklone pobjednicama i organizatoricama Festivala.