Županija “zapela” s nadogradnjom srednjoškolske zgrade

kol 21

Stanje u školstvu na području Grada bila je tema nove konferencije za novinare koju je sazvao gradonačelnik Željko Lacković. Od početka ove godine Grad je od Županije preuzeo osnivačka prava nad Osnovnom školom Grgura Karlovčana i u vrlo kratkom razdoblju izradio je projekt energetske obnove školske zgrade koji će biti realiziran do kraja ove godine. Vrijednost je 6,5 milijuna kuna od čeg će 4,5 milijuna osigurati Ministarstvo graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostala dva milijuna Grad. U novoj školskoj godini osnovna će škola uvesti e dnevnik i pametne ploče te će biti opremljena i sportska dvorana, a potrebnih 258.000 kuna osigurao je Grad.

Još uvijek se čeka, naglasio je gradonačelnik Lacković, nadogradnja srednjoškolske zgrade kako bi se stvorili uvjeti za jednosmjensku nastavu. Taj projekt je u nadležnosti Županije i Ministarstva obrazovanja, prosvjete i sporta, a građevinska dozvola koja je ishođena istekla je lani. Županija na čelu sa županom Darkom Korenom i njegovim zamjenikom Ivanom Palom, dodao je gradonačelnik Lacković, prestala je govoriti i lobirati za projekt javno – privatnog partnerstva kojim su, između ostalog, predviđena i ulaganja u nadogradnju srednjoškolske zgrade u Đurđevcu.

Uvođenje državne mature pokazalo je, pak, nesrazmjer ocjena učenika, prvenstveno Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, na tom završnom ispitu i tijekom školovanja pa je gradonačelnik Lacković istaknuo da se i tom području treba posvetiti velika pažnja.

Damir Mujić, član školskog odbora Osnovne škole Grgura Karlovčana osvrnuo se na nelogičnosti u strukovnom obrazovanju srednjoškolaca koji su praktično školuju za burzu rada te istaknuo kako je s gradonačelnikom Lackovićem pokrenuo otvaranje Tehnološkog parka koji će i srednjoškolcima ponuditi nove mogućnosti i doprinijeti razvoju poduzetništva.