Godišnje Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Vatrogasne zajednice općine Ferdinandovac

ožu 02

U subotu 28. veljače 2015. godine u društvenom domu Ferdinandovac s poćetkom u 19,00 sati, održane su redovne Skupštine DVD-a Ferdinandovac i VZO Ferdinandovac. Predsjednik Skupštine Danijel Dugina pozdravio je sve prisutne predstavnike vatrogasnih organizacija iz susjednih mjersta kao i predstavnike svih udruga sa podrčja općine, predstavnika vatrogasne zajednice županije KC-KŽ i Zapovjednika JVP Đurđevac Mladena Jakupčića, te načelnika općine Branka Kolara sa njegovim zamjenikom. Izvještaj o radu DVD-a podnio je Predsjednik Ivan Žibreg , a Danijel Dugina za VZO, dok je plan rada za DVD i VZO podnjela Marijanka Đođ koja je ujedno i predsjednica požarnog područja Đurđevac. Financijska izvješća podnjela je Nada Kolar. Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvačeni. Na skupštini je usvojen novi statut koji je usklađen sa novim zakonom o radu udruga.
Za svoj rad u vatrogastvu odlikoni su srebrnom vatrogasnom medaljom Ivan Žibreg i Franjo Maletić, te zlatnom vatrogasnom medaljom Franjo Fuček i Željko Maletić. Odlikovanja je uručio zapovjednik JVP Đurđevac Mladen Jakupčić.
U dobrovoljno vatrogastvo društvo primljene su dvije nove članice Marija i Marina Živko.
Na kraju načelnik općine Branko Kolar zahvalio se na suradnji svim članovima Vatrogasne zajednice, koji su imali kroz godinu pune ruke posla od požarnih intervencija te intervencija kada je prijetila opasnosti od izljevanja rijeke Drave na području općine, te je pohvalio sve vatrogasce koji su išli u ispomoč na vodom ugražena područja naše županije kao i na sanaciju poplavljenih područja u Slavoniji