Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

stu 17

Tijekom vikenda, od 14. do 16. studenog, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, te četiri nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno mimoilaženje, nepropisna vožnja unazad i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i dvije nesreće s materijalnom štetom prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su uočili i sankcionirali 171 prometni prekršaj, od čega 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 64 prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača, dok su  dva vozača uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su vozači kažnjeni novčanim kaznama, zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije i uvjetnom kaznom zatvora.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 16. studenoga, u 2.35 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki, kada je 42 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,59 promila.

Najveća brzina zabilježena je u subotu, 15. studenoga, u 11.32 sati u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 113 kilometara na sat, iako je na tom dijelu državne ceste brzina ograničena na 50 kilometara na sat.