Izabrana “Naj žena” naše županije

ruj 15

U subotu, 13. rujna, u Sportskoj dvorani OŠ “Prof. Blaž Mađer” u Novigradu Podravskom održan je Festival žena iz ruralnih područja. Ove godine na festivalu se predstavilo 10 žena koje su na izložbenim štandovima prezentirale svoj život, svestranost te tradiciju i kulturnu baštinu kraja iz kojeg dolaze. 

Odlukom žirija, 1. mjesto i titulu Naj žene iz ruralnog područja KKŽ za 2014. godinu osvojila je Štefica Horvat iz Ždale, prva pratilja je Petrina Golubić iz Kloštra Podravskog dok je druga pratilja Vesna Hadelan iz Rasinje. Predstavnica općine Novigrad Podravski bila je Marjana Škulketi iz Vlaislava.

Načelnik općine Mladen Mađer pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo što je općina imala priliku ugostiti jednu ovakvu hvale vrijednu manifestaciju, a manifestaciji su prisustvovali i saborski zastupnici Stjepan Milinković i Branko Hrg, dožupan Darko Sobota te župan Darko Koren koji je i otvorio ovogodišnji festival.

Program je vodila Petra Slavečki, a u kulturnom dijelu su se predstavili Mješoviti pjevački zbor KUD-a Ivan vitez Trnski, Folklorna i tamburaška sekcija KUD-a Delovi i novigradski breakdanceri.