Održana konferencija o izradi zajedničkog plana za slučaj katastrofe

svi 23

U Koprivnici, 22.5.2014. je održana konferencija o izradi regionalnog plana za slučaj katastrofe (Elaboration of regional havaria draft plan). Konferencija je organizirana u sklopu projekta Dravis 3 čija je svrha jačanje i teritorijalno proširenje prekogranične Mađarsko-Hrvatske suradnje u zajedničkom planiranju upravljanja katastrofama. Osim župana Darka Korena, njegovog zamjenika Ivana Pala i njihovih suradnika konferenciji su prisustvovali mnogi ugledni gosti među kojima su bili i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, glavni urednik časopisa Zaštita, itd.

Nakon pozdravne riječi voditeljice projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji Snježane Babok Grgić, gostima se obratio župan Darko Koren koji je istaknuo važnost ovakvih projekata jer „nikada ne možemo znati kada će nastupiti krizno razdoblje, a bez dobre pripreme posljedice mogu biti katastrofalne“.

Predavači na konferenciji su bili:

1) Nikoletta Sajgo (Nacionalna udruga za radijsku signalizaciju i infokomunikaciju Mađarske): „O projektu DRAVIS 3“

2) Zlatko Filipović (Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije): „Planiranje prostornih resursa“

3) Goran Pakasin (HEP): „Poremećaj u energetskom sustavu zbog nevremena i zatajenja zaštite“

4) Istvan Dobos (Centar za upravljanje katastrofama Županije Zala): „Regionalni havaria plan“

5) Damir Ruk (Koprivničke vode d.o.o.): „Javne vodne usluge u kriznim situacijama“

6) Stjepan Behin (Koprivničko-križevačka županija): „Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije“

7) Stjepan Behin (Koprivničko-križevačka županija): „Procjena ugroženosti i plan zaštite i spašavanja za porječje rijeke Drave u Koprivničko-križevačkoj županiji“

Koprivničko-križevačka županija će, u sklopu ovog projekta, biti domaćin radionice sredinom lipnja, te zajedničke vježbe, koja će se održati 4. srpnja.