Održana konferencija Županijskog ribolovnog saveza

sij 30

Održana konferencija Županijskog ribolovnog saveza

Županijski ribolovni savez održao je u ribičkom domu ŠRK Štuka Torčec konferenciju za medije na kojoj su predsjednik saveza Ivan Petak, dopredsjednik  Ivica Vrabec, predsjednik povjerenstva za sportski ribolov Bojan Kovačić i predsjednik povjerenstva za špinerski ribolov Mirko Hanžeković nazočnim medijima predstavili rezultate pojedinaca i klubova te odgovorili novinarima na pitanja vezanima za rad županijskog ribolovnog saveza.

Predsjednik saveza Ivan Petak pozdravio je nazočne predstavnike medija te predsjednika Zajednice sportova županije Stanka Lovkovića i tajnika Branka Zorka.
Na konferenciji su predstavljeni brojni uspjesi pojedinaca i klubova ostvareni na nivou države te na svjetskim prvenstvima.

Predsjednik ŠRS županije, gospodin Petak je naglasio kako su rezultati županijskih klubova i natjecatelja u 2013. godini bili izvanredni i zbog toga zanimljivi za širu sportsku javnost. Istaknuo je posebno rezultate ŠRK Koprivnice, ekipa seniorki koja je osvojila 4. mjesto u ligi te su osvojile Kup Hrvatske dok je  pojedinačno najbolja na Kupu Hrvatske bila Tatjana Štajduhar članica ŠRK Koprivnice. Posebno je istaknuo osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu za žene gdje je za reprezentaciju nastupila i Tatjana Štajduhar.

Predstavljeni su i planovi aktivnosti saveza tijekom 2014. godine od kojih je najznačajnije organizacija prvenstva 3. zone na kojem sudjeluju klubovi sa područja Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Međimurske županije.
Predsjednik ŠRS županije gospodin Petak posebno je istaknuo da slijedeće godine HŠRS obilježava 80. godina postojanja, a Županijski ribolovni savez 20 godina te zbog toga županijski savez pokreće projekt „Ribiči i ribe u djelima umjetnika Podravine i Prigorja“ kojim se planiraju izložbe slika i skulptura u kojima s temom ribe i ribolova.

Županijski ribolovni savez organizirao je šesto polaganja ribičkih ispita koje je položilo 157 ribiča što pokazuje da ribolov ima sve više poklonika.
Naglašeno je da su ribiči i čuvari prirode te je poribljavanjem u vodu vraćeno više od 24 tone ribe na području županije.
U županiji imamo prekrasne vode s kojima se možemo pohvaliti, no vrlo ih je važno  čuvati. Oko 3000 članova na razini županije nisu samo ribolovci i ribiči, nego su i čuvari te dragocjene prirode.

SENIORKE – LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK
ŠRK Koprivnica – 4. mjesto, pojedinačno: Tatjana Štajduhar – 5. mjesto

SENIORI – LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK
ŠRK Štuka Torčec – 8. mjesto,  pojedinačno: Goran Matjašić – 18. mjesto

DRUGA LIGA SJEVER – LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK
ŠRK B – Šport  Koprivnica – 4. mjesto, pojedin.  Mario Lončar 4. mjesto

HRVATSKA SPIN LIGA
ŠRK Šoderica, Hrvoje Kuzmić 6. mjesto

HRVATSKA ŠARANSKA LIGA
ŠRK Kečiga Pod. Sesvete – 10. mjesto

KUP HRVATSKE  U SPORTSKOM RIBOLOVU

SENIORKE – KUP HŠRS-a
ŠRK Koprivnica – 1. mjesto, pojedinačno: Tatjana Štajduhar – 1. mjesto

KUP KADETA HŠRS-a
ŠRK Đelekovec – 2. mjesto, pojedinačno Helena Margetić 3. mjesto

JUNIORKE – KUP HŠRS-a
ŠRK Hlebine – 4. mjesto, pojedinačno Karmen Kulušić 5. mjesto

REZULTATI ŽUPANIJSKIH LIGA
LOV UDICOM NA PLOVAK
1. ŠRK Picok Đurđevac
2. ŠRK Drava Novo Virje
3. ŠRK Šaran Molve

SPIN PRVENSTVO
1. ŠRK Picok Đurđevac
2. ŠRK Šoderica Koprivnica
3. ŠRK Križevci

ŠARANSKO PRVENSTVO
1. ŠRK Amur Drnje
2. ŠRK Križevci
3. ŠRK Šoderica