Nezavisni Željko Lacković i HDZ-ov Vlado Rep u drugom krugu za Đurđevac

svi 20

Đurđevčani su jučer odlučili. Od šest kandidata koji su (kako su to najavljivali u predizbornoj kampanji) bili  spremni dati sve od sebe da bi se promijenilo ono što vapi za promjenom i napravilo ono što vapi za novim iskorakom i drugačijim ruhom u gradu Picoka, jučerašnjim izborom Đurđevčana i stanovnika prigradskih naselja, ostala su samo dvojica koji će se za njihovu naklonost boriti u drugom izbornom krugu.

Tu su poznati mladi odvjetnik, kandidat grupe građana Željko Lacković (s knjigovotkinjom Brankicom Kolomaz kao njegovom zamjenicom) i poznati veterinar i HDZ-ov kandidat Vlado Rep (s poznatim veterinarom i HSS-ovcem Ivicom Đoparom kao zamjenikom).

Prvi sa 38.34% a drugi sa 25.66% posto osvojenih glasova, za dva tjedna će morati uvjeriti Đurđevčane koji je od njih bolji da sjedne na čelo Grada Picoka i odvede ga u bolju budućnost. Ulazak u drugi krug je gotovo za dlaku izmaklo Milici Fuček, kandidatkinji SDP, HNS, HSU-a koja se od izborne trke i gradske stolice oprostila s 25.22%, točnije s 15 manje osvojenih glasova od HDZ-ova kandidata V. Repa.

Cijeli članak pročitajte na www.djurdjevac.hr.