Sve je spremno za 18. Podravske motive

lip 27

U koprivničkoj Turističkoj zajednici obavljaju zadnje pripreme za ovogodišnje, 18. po redu, Podravske motive. Riječ je o jednoj od dvije najznačajnije gradske turističke manifestacije koja se temelji na sajmu naivne umjetnosti, starih zanata, folkloru, tradiciji i gastronomiji te na gospodarskom hrvatsko-mađarskom sajmu. Uz izložbe u vjenčaoni, galeriji i sinagogi, posjetitelji će imati prilike vidjeti 40-ak naivnih slikara i kipara, koji će stvarati nova djela u središtu Koprivnice. U dvorištu podravske hiže više stotina folkloraša pokazat će kako su sačuvali tradiciju svojih zavičaja dok će članice lokalnih ženskih udruga spravljati domaća jela, stare zanate će prezentirati 50-ak članova Udruge Anno domini. U svakom trenutku gosti će imati što za vidjeti i doživjeti, rekao je direktor Turističke zajednice Renato Labazan istaknuvši:

Ovogodišnji motivi bi trebali biti kontinuitet razvoja, rasta, sadržaja, kvalitete i, nadam se, posjećenosti, kao što je to bilo i svih ovih godina dosad, bez obzira na sve nedaće kojima smo okruženi.

Manifestacija počinje u petak, završava u nedjelju kasno navečer, a svečanost otvorenja najavljena je za petak u 20,30 sati kad će gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak predati ključeve grada doajenima naivnog slikarstva Ivanu Večenaju i Miji Kovačiću.

Vijest i slika: www.radio-koprivnica.hr.